media innovatie

De binnenkant van organisatieverandering

College van Thijs Homan

De binnenkant van organisatieverandering – Thijs Homan from Hans Mestrum on Vimeo.


De schaduwzijde van internet

De democratiserende werking van internet, kent ook een schaduwzijde die dictaturen in de kaart speelt. Over blije muizen en sluwe katten.


Positive News – People of London – Constructive Journalism


Grote Expertise Dag Nieuwe Media

Zo kijken we er eigenlijk nooit naar: de media als merk dat je gelikt moet vormgeven, wil het verkopen. (Grote Expertise Dag Nieuwe Media, 17 juni 2014)

Grote Expertise Dag Nieuwe Media op 17 juni 2014


Journalism in the age of the open web

Katharine Viner, editor in Chief of Guardian Australia over de gevolgen van internet voor de toekomst van de journalistiek. (10 oktober 2013)


The News International Scandal and the Rights of Journalism

John Lloyd, director of Journalism, Reuters Institute for the Study of Journalism, Bruce Page and Matthew Taylor debate the current crisis in UK news media and ask: is it time to re-assert journalism’s ethical and civic purpose?


Hoe nieuwe ideeën ontstaan

De snelle hand van Steven Johnson tekent overtuigend de kracht van allianties en netwerken.


1ste College van West lezing 2012 (lente editie)

Lof voor loerende ogen!
Bij 10.000 Eyes werken buurtbewoners, winkeliers en politie samen om de veiligheid in hun buurt te vergroten. Ze doen dat vaak op een ongebruikelijke wijze, maar altijd op een manier die past bij de buurt. Met muziek, tijdelijke graffiti en flashmobs. Maar vooral door het sámen te doen. Jong en oud. Bewoner en ondernemer. Politie en gemeenteambtenaar. Projectleider Jan van de Werken zal op 15 maart de eerste College van Amsterdam-West lezing geven, voor genodigden.


Met Van Thillo over de taaie vraagstukken in de journalistiek.


(c) Ruben Schipper